Штайнмаєр уже хоче виборів на Донбасі

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав Україну та Росію переходити до наступного етапу виконання Мінських домовленостей, зокрема, до проведення місцевих виборів на Донбасі

Про це він заявив у інтерв'ю німецькому виданню Die Welt перед переговорами глав МЗС "нормандської четвірки" у Берліні, передає Еспресо.TV з посиланням на Deutsche Welle.

"Як від Москви, так і від Києва ми очікуємо, що зараз мова піде про центральні питання щодо переходу до наступного етапу втілення Мінських домовленостей, аби здійснити перші кроки до політичного процесу", – сказав Штайнмаєр.

За його словами, йдеться, зокрема, про проведення місцевих виборів на підконтрольних сепаратистам територіях, а також про покращення гуманітарної ситуації й відбудову Донбасу.

Глава німецького МЗС вказав на досягнення прогресу, зокрема, у відведенні важкого озброєння від лінії зіткнення. Він зазначив, що спостерігачі ОБСЄ також досягли успіху, "але цього недостатньо".

Крім того, Штайнмаєр нагадав про досягнуту домовленість створити чотири робочі групи з виконання Мінських угод. За його словами, це питання також обговорюватиметься під час зустрічі в Берліні в понеділок. 

Нагадаємо, терористи значно активізувалися напередодні зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки" в Берліні. 

Так, місія ОБСЄ спостерігала в неділю запеклі бої між терористами "ДНР" і українськими військовими, зареєструвавши понад тисячу вибухів унаслідок використання зброї калібром більше 100 мм.

Посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що "обстріли на Донбасі – це створені терористами і Росією військові декорації до чергового акту політичної драми, який сьогодні зіграють в Берліні".