Кримськотатарський активіст: обшуки триватимуть - розпочнеться нова хвиля арештів

Заїр Смедляєв прокоментував обшук у будинку голови Білогірського регіонального меджлісу. Активіст переконаний: це продовження акції залякування у Криму

Про це повідомив голова ЦВК Курултаю Заїр Смедляєв, передає Еспресо.TV із посиланням на "Крим.Реалії"

"Це продовження акції залякування, спрямоване на те, щоб населення Криму, і в першу чергу кримські татари, залишали півострів. Ці акції не зупиняться, і обшуки будуть тривати. Я не виключаю, що буде нова хвиля арештів", - заявив він.

Активіст переконаний, що суть подібних дій влади спрямована на те, щоб залякати найбільш активну частину півострова, щоб ті не говорили про погіршення.

"Крім погіршень економічних, є і політичні: це утиски свободи слова, порушення всіх конституційних прав. Те, що у Мустафи Асаби знайшли якісь патрони, ясна річ, що хтось їх попередньо підкинув для того, щоб порушити кримінальну справу за незаконне зберігання зброї, а потім тиснути, і вимагати потім лояльного ставлення до влади", – зазначив Смедляєв.

Нагадаємо, сьогодні, 14 квітня, слідчі також обшукали будинок голови Бєлгородського регіонального меджлісу, після чого  Мустафа Асаба був допитаний.

Раніше обшук провели у будинку першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла в селі Первомайському Сімферопольського району.

За словами Смедляєва, обшук будинку Джеляля був акцією залякування.