На Україну насувається різке похолодання: дощі, мокрий сніг і заморозки

Найближчими днями в Україні очікується значне похолодання, а також опади – дощ і навіть мокрий сніг

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила головний синоптик сайту Opogode Наталка Діденко, передає Еспресо.TV.

"Протягом тижня Україну гойдатиме непогано. Хто любить атракціони, буде задоволеним, але ось метеопатам – зовсім несолодко. Бо впродовж 15-19 квітня в Україні похолодання чергуватимуться із потепліннями, потім знову з похолоданнями, а дощі з сонячною погодою. І навіть може бути мокрий сніг", – написала вона.

Так, 15 квітня в Україні очікуються дощі, подекуди мокрий сніг. Температура вдень знизиться до 5-12 градусів тепла, а вночі місцями можливі заморозки до 0-4 градусів.

"16 квітня знову вшкварить тепло, денна температура підвищиться до 14-20, а на півдні до 20-24 градусів, місцями пройдуть невеликі дощі. 17-18 квітня дощі охоплять більшість областей, знову почнеться похолодання. Спочатку на заході та півночі, а в суботу – у більшості областей. Очікується вдень до 7-14 градусів тепла", – зазначає синоптик.

За її прогнозом, 19 квітня вночі знову з’являться заморозки 0-3 градуси, вдень температура підвищиться до 7-14 тепла. Місцями можливі опади.

"У Києві протягом тижня – періодичні дощі, періодично – сонечко. Найхолодніше буде 15 та 19 квітня, вночі 1-4 тепла, на околицях можливо до заморозків 0-3 градуси, вдень 4-8 градусів тепла. А найтеплішим виявиться 16 квітня, у столиці в четвер максимально очікується до 16-18 градусів тепла", – наголосила Діденко.

Синоптик також оприлюднила карту температур країн Європи. "Від не ледь до +30 у Франції та до майже заморозків в Україні", – зауважила вона.