"Топазу" подовжили арешт

Київський райсуд Харкова подовжив на 60 діб, до 14 червня, арешт активіста антимайдану Гната Кромського, відомого як "Топаз"

Про це розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик, передає Еспресо.TV із посиланням на "Укрінформ".

"Суд врахував клопотання прокуратури і подовжив арешт Кромського на 60 діб", - зазначила Дубовик.

За її словами, "Топаз" залишиться в СІЗО до 14 червня.

"Призначене на сьогодні, 14 квітня, попереднє судове засідання у справі Кромського перенесене на 22 квітня через неявку потерпілих", - додала Дубовик.

Нагадаємо, Кромськой-Топаз затриманий 28 березня 2014 року за організацію і участь у масових безладах під час штурму Харківської ОДА. 29 березня він відправлений під домашній арешт з носінням електронного браслета. 7 квітня втік і оголошений в розшук. 12 вересня "Топаз" затриманий співробітниками СБУ. Тоді ж Київський райсуд Харкова змінив йому запобіжний захід на особисте зобов'язання.

21 січня 2015 року суд вже подовжував арешт Топазу.

17 грудня Гнат Кромськой-Топаз затриманий при спробі перетнути держкордон. 18 грудня Київський райсуд відправив його на 60 діб у СІЗО. Кромськой у лютому був охоронцем Антимайдану у Маріїнському парку в Києві з позивним "Топаз". У мережі розміщено його звернення до Путіна з проханням ввести війська в Україну "для захисту громадян".