Російські слідчі перевірять танець школярок-бджілок у "георгіївських" купальниках

Слідчий комітет Росії розпочав дослідчу перевірку за фактом публікації в мережі відеоролику танцювальної школи Оренбургу, на якому учасниці танцюють у нарядах бджіл

Про це йдеться у повідомленні на сайті Слідчого комітету, передає Еспресо.TV.

"На ролику продемонстровано танцювальний номер під назвою "Бджілки і Вінні-Пух", під час якого група неповнолітніх дівчаток виступає на сцені у відвертих вбраннях і виконує груповий танець, так званий тверкінг", – наголошується у повідомленні. 

У російському Слідкомі зазначили, що наразі проводиться комплекс перевірочних заходів, спрямований на встановлення всіх обставин події.

"В рамках перевірки буде дана юридична оцінка діям посадових осіб засновників та вищої організації даної танцювальної школи", – пообіцяли в Слідчому комітеті.

Нагадаємо, на відео, яке з'явилося на сайті YouTube 12 квітня, показаний фрагмент концерту школи танців "Кредо". На відео з'являється чоловік у костюмі ведмедя, який тримає в руках порожній горщик із медом. Потім на сцену виходять дівчата 16-18 років у чорно-помаранчевому вбрані, які починають танцювати тверк.

Користувачі соцмереж розкритикували відео: одні побачили в танці стриптиз, інших обурили вбрання дівчат, що нагадують георгіївську стрічку.