Штайнмаєр: Зустріч у Берліні підтвердила розбіжності між Києвом і Москвою

Переговори "нормандської четвірки" в Берліні підтвердили невідповідності у позиціях Києва і Москви щодо кризи на сході України

Про це заявив у вівторок глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр за підсумками зустрічі з міністрами закордонних справ Росії, Франції та України, передає Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

"У нас відбулася інтенсивна і почасти суперечлива розмова. Вона виявила відмінності в думках Києва і Москви", – сказав він.

За словами глави німецького МЗС, ця зустріч підтвердила, "наскільки все непросто". "Шлях буде довгим, проте, якщо ми не підемо ним, то ситуація може вийти з-під контролю", – зазначив він.

При цьому, за словами Штайнмаєра, Україна погодилася призначити своїх представників в робочі підгрупи в рамках контактної групи.

"Ми погодилися, що нарешті будуть створені чотири робочі групи. Я виходжу з того, що на наступній зустрічі контактної групи будуть названі імена представників. Україна теж пообіцяла це зробити", – сказав глава німецького МЗС.

За словами Штайнмаєра, це все "допоможе поліпшенню гуманітарної обстановки на сході країни, відновленню інфраструктури". 

Нагадаємо, учасники зустрічі в "нормандському форматі" на рівні глав МЗС, яка завершилася в Берліні за північ, закликали сторони конфлікту перейти до відведення від лінії зіткнення танків і артилерії калібром менше 100 мм.