Стабільний банкрут. Греція може оголосити дефолт вже цього місяця, - Financial Times

Уряд Греції може оголосити дефолт по державному боргу, якщо до кінця квітня не вдасться досягти угоди з міжнародними кредиторами

Про це пише The Financial Times з посиланням на свої джерела, передає Liga.net

"Уряд, у якого швидко закінчуються гроші на виплату зарплат держслужбовцям і державних пенсій, вирішив відмовитися від перерахування 2,5 млрд євро Міжнародному валютному фонду, які повинні бути переведені в травні і червні, якщо не буде досягнуто згоди", - йдеться в статті.

Також говориться, що у Греції не буде іншого виходу, окрім як оголошення дефолту, якщо ЄС не перерахує гроші з фонду фінансової допомоги. Проте загроза оголосити дефолт може бути лише тактичним прийомом Греції на переговорах з метою домогтися для себе більш вигідних кредитних умов.

Греція повинна виплатити МВФ до 1 травня 203 млн євро і до 12 травня 770 млн. У червні Греція внести платіж в 1,7 мрд євро.

Читайте також: Географія потенційних зрадників. Хто перший продасть Євросоюз Путіну

Раніше директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард за підсумками зустрічі у Вашингтоні з міністром фінансів Греції Янісом Варуфакісом повідомила, що Греція погодилася виплатити Міжнародному валютному фонду черговий транш 9 квітня.

Також Греція шантажувала ЄС російськими грішми.