У Криму обшукали будинок голови Бєлгородського регіонального меджлісу

Зранку 14 квітня у будинку голови Білогірського регіонального меджлісу Мустафи Асаба правоохоронці проводять обшук

Про це заявив активіст кримськотатарського руху, глава Центрвиборчкому Курултаю Заїр Смедляєв, Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Крим.Реаліі.

За його інформацією, силовики шукають матеріали у "справі 26 лютого".
Це вже другий за рахунком обшук в будинку Мустафи Асаба. У перший раз слідчі заходи правоохоронці провели 16 вересня 2014. Тоді, за підсумками обшуку, у Асаба були вилучені брошури релігійного характеру про кримськотатарському національному русі. Після обшуку чоловіка запросили в райвідділ поліції для бесіди.

Нагадаємо, 26 лютого 2014 року під кримським парламентом зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу і "Русского единства". Організаторами заходу виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер "Русского единства" Сергій Аксьонов. Тоді в результаті зіткнень двоє людей загинули. Слідчий комітет Росії порушив за цим фактом кримінальну справу.

В рамах його розслідування "за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях" 29 січня поточного року був затриманий заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз. Йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 травня.

11 квітня провели обшук у будинку відеооператора з Сімферополя Амета Умерова, який кілька років тому працював оператором телеканалу ATR. Після чого його відвезли на допит в Центр з протидії екстремізму. 

За інформацією відеооператора, разом з ним в Центр "Е" доставили ще шість осіб. Після допиту Амета Умерова відпустили.