Від опівночі бойовики стріляли майже 30 разів

З опівночі до 18 години вечора ситуація в зоні проведення Антитерористичної операції залишалася неспокійною

Про це інформує прес-центр АТО, передає  Еспресо.TV

"Противник не припиняв збройних провокацій, провівши 28 обстрілів позицій наших військ вздовж лінії розмежування. Злочинці активно застосовували міномети калібру 120 міліметрів, чим грубо порушували Мінські домовленості", - йдеться у повідомленні.

Найактивніше бойовики обстрілювали селище Піски.

"На Донеччині продовжувалася ескалація обстрілів з боку бандформувань по позиціях українських військ в районі населеного пункту Піски, де злочинці 7 разів вели вогонь із мінометів, у тому числі 4 рази – із 120-міліметрових, а також провели обстріли із танку, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї", - зазначили у прес-службі.

Також зазначається, що двічі бойовики спрямовували мінометний вогонь по українських військових поблизу селища Чермалик, один раз – неподалік Гранітного.

Окрім того, бойовики відкрили вогонь із зенітної установки і кулеметів по командно-спостережному пункту в районі Авдіївки, з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї – по позиціях українських бійців в районі населених пунктів Широкине, Опитне, Майорськ, Ленінське, Троїцьке та шахти Дутівська.

У Луганській області ситуація більш спокійна.

"На Луганщині противник тричі провів обстріли наших позицій неподалік населеного пункту Кримське.
Обстрілів населених пунктів не відбулося", - наголосили у прес-уентрі АТО.

Також зазначається, що підрозділи протиповітряної оборони Збройних Сил України двічі зафіксували прольоти розвідувальних безпілотників противника.

Нагадаємо, за минулу добу, 13 квітня, бандформування 26 разів порушили режим тиші.

Найбільш напруженою була ситуація на Донеччині, де ворог вів інтенсивний вогонь в бік наших позицій із мінометів, танків, зенітної установки, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї в районі населених пунктів Піски, Авдіївка, Опитне, а також шахти Дутовка.