Наливайченко розповів про справи проти Якименка і його поплічників

Колишньому голові Служби безпеки України Олександру Якименку і його першому заступнику оголошено підозри

Про це на засіданні Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції заявив голова СБУ Валентин Наливайченко, передає Еспресо.TV.

"Що стосується Служби безпеки України: крім екс-керівника (Якименка, – Ред.) оголошені підозри про вчинення злочинів, насамперед проти людяності й проти активістів Майдану, його колишньому першому заступнику Тоцькому. Колишній керівник контррозвідки генерал Бік нами затриманий і заарештований судом, перебуває за гратами. Іде робота слідча, але він уже в якості заарештованого", – наголосив він.

За словами Наливайченка, підозру оголошено також колишньому керівнику Департаменту захисту національної державності.

"Ще так само підозра оголошена і колишньому керівнику Департаменту захисту національної державності, він зараз ховається від правосуддя, від слідства, на території Криму знаходиться, на тимчасово анексованій території, так само як й інші посадовці в Департаменті захисту національної державності", – зазначив він.

"Зараз слідчі дії, допити і обшуки тривають в самому департаменті стосовно ще 10 співробітників, це тільки один департамент", – підкреслив голова СБУ.

Він зауважив, що загалом із СБУ в рамках виконання закону "Про очищення влади" звільнено більше 100 керівників й їх заступників. 

Нагадаємо, під час засідання Наливайченко також заявив, що проведенню розслідування подій на Майдані ніхто не заважає і на слідство не тисне.