СБУ заблокувала 26 банківських рахунків екс-чиновників

Служба безпеки заблокувала 26 банківських рахунків колишніх вищих посадових осіб

Про це заявив на засіданні Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко, повідомляє Еспресо.TV.

В рамках кримінальних проваджень заблоковано 26 банківських рахунків в Україні, проведено 645 допитів і 21 обшук.

“Від попереднього звіту до сьогоднішнього, можу констатувати, що Служба безпеки порушила 9 кримінальних справ щодо економічних злочинів колишніх високопоставлених чиновників. Можу сказати, що це відштовхуючись від попереднього звіту, тобто місяць тому”

"Злочинні корупційні схеми часів Януковича ще не закриті, особливо в державних монополіях: "Енергоатом", "Укрзалізниця", "Укрспирт". Ми не просто говоримо, а й кримінальні виробництва і нові (відкрили), і старі витягли, відновили і розслідуємо. Більше того, намагаємося головні слідчі дії та процесуальні спрямовувати саме проти керівництва таких корпорацій, нинішнього або колишнього - не має значення ", - сказав Наливайченко.

 "Можу підтвердити, для того, щоб зупинити таку корупцію, на моє переконання, мало тільки правоохоронних та переслідування з боку правоохоронців. Потрібно раз і назавжди дві речі зробити по кожній з таких монополій: перше - прозорість в роботі і звітність, друге - на законодавчому рівні обмежувати, знімати цілі корупційні функції", - додав глава СБУ.