У Нью-Йорку обурений натовп протестував проти вбивств поліцейськими темношкірих

У ніч проти середи в Нью-Йорку сотні людей вийшли на мітинги, виступаючи проти насильства поліцейських щодо громадян

Про це повідомляє "РИА Новости" з посиланням на агентство Associated Press, передає Еспресо.TV.

Багато хто з демонстрантів скандував імена Еріка Гарнера та Вальтера Скотта, застрелених поліцейськими під час затримання.

Акція почалася на одній з головних площ Манхеттена – Юніон Сквер, потім натовп пройшов Бруклінським мостом, частково заблокувавши рух автотранспорту. Організатори акції заявили, що аналогічні протести відбулися у 28 районах США. 

Останнім часом у США почастішали випадки загибелі чорношкірих американців від рук поліції. Хвилювання в американському суспільстві викликали, зокрема, загибель афроамериканців Еріка Гарнера, задушеного при затриманні у Нью-Йорку, і Майкла Брауна, застреленого поліцейським у штаті Міссурі.

Останній скандал за участю поліцейських відбувся у квітні у Чарльстоні (штат Південна Кароліна), коли поліцейський Майкл Следжер вісім разів вистрілив у спину 50-річному беззбройному місцевому жителю Вальтеру Скотту. На відеозаписі, що з'явився в інтернеті, видно, як темношкірий чоловік починає тікати від поліцейського, який стріляє йому в спину.

Поліцейський заявив, що Скотт відібрав у нього електрошокер, і він вистрілив у чоловіка, тому що злякався за своє життя. Однак на відеозаписі видно, що в момент події темношкірий чоловік не був озброєний.

Фото: REUTERS