Українські артисти закликали обирати домен .УКР

Українські музиканти взяли участь у фотосесії та відеозйомці на підтримку Інтернету з українськими сайтами

Нова тенденція писати назви сайтів українською мовою стає популярною і серед зірок, передає Еспресо.TV з посиланням на ТСН.

Так, українські артисти вже зареєстрували свої адреси в національній зоні .УКР, але цим лояльність до національного домену не обмежилася: зірки продовжують підтримку .УКР, причому роблять це абсолютно безкоштовно.

Пропозицію підтримати національний домен .УКР у тематичній фотосесії було відправлено багатьом артистам української сцени. Більш лояльними до проекту, який передбачав участь зірок на безгонорарній основі, виявилися представники рок-музики, а також різних альтернативних напрямків.

 Одними з перших згоду дали Олег Скрипка та гурт "Танок на майдані Конго" (ТНМК). Організатор проекту - адміністратор домену Український мережевий інформаційний центр (УМІЦ) опублікував відео про те, як проходили зйомки.

Унікальність домену полягає в тому, що на відміну від звичних доменних зон, .УКР дає можливість реєструвати імена сайтів рідною мовою для всіх бажаючих. На сьогодні в домені зареєстровано понад 11 тисяч імен. З більш детальною інформацією про домен можна ознайомитися на сайті домена - обирай.укр.