Віра Савченко повернулася із Парижа з підтримкою Сенату і Національних зборів

Депутати Національних зборів та члени Сенату Франції підтримують звільнення Надії Савченко і мають намір найближчим часом чітко заявити про свою позицію

Про це інформує Еспресо.TV. із посиланням на "Укрінформ".

"Я зустрічалася з депутатами Національних зборів та Сенату Франції, просила їх зайняти чітку позицію у французькій делегації в ПАРЄ щодо звільнення Надії Савченко. І Сенат, і Національні збори пообіцяли підтримати нашу ініціативу", - сказала вона.

За її словами, підтримка французьких депутатів не буде обмежена лише їхньою діяльністю в ПАРЄ, а й стосуватиметься міжпарламентського діалогу.

"Я не зверталася до парламентаріїв із закликом оголосити війну Росії, з якою у Франції давні історичні і культурні відносини, а просила зайняти чітку позицію щодо звільнення українських заручників, а це близько 300 військовослужбовців, серед яких і Надія, яких незаконно утримують в Росії", - зазначила Савченко.

За словами Віри, йшлося і про "особисті санкції" проти російських депутатів, що вільно мандрують країнами Європи, користуючись парламентським імунітетом.

"Разом із тим більшу ставку я роблю не на політиків, а, скоріше, на громадськість та міжнародну пресу. Мені здається, що ефект від цього буде значно більший, адже політики залежні від громадської думки", -  повідомила сестра української льотчиці.

Нагадаємо, нещодавно адвоката Надії Савченко обшукали вросійському СІЗО. Слідчий комітет Російської Федерації звинуватив адвоката Марка Фейгіна в екстремізмі.

Раніше захист Савченко закликав увесь світ підтримати чергову акцію з вимогою звільнити українську зльтчицю, яка має відбутися 11 травня. 

Також адвокати української льотчиці подали скаргу в Басманний суд через відмову Слідчого комітету Росії визнавати імунітет делегата ПАРЄ