Єфремову, Добкіну і Кернесу не варто розслаблятися: СБУ продовжує збір доказів проти них

Голова СБУ Валентин Наливайченко заявляє, що слідство готує додаткову доказову базу щодо сепаратистських заяв політиків

Про це голова СБУ заявив під час засідання антикорупційного комітету Верховної Ради, передає Еспресо.TV.

За його словами, кримінальне провадження щодо Левченка, Єфремова і Добкіна в СБУ зареєстроване. Однак, доказова база СБУ  і Генпрокуратури, яка була зібрана, не була інтерпретована судом і взята до уваги. 

В СБУ кажуть, що робота йде дуже важко і за законом служба вимушена отримувати різного роду експертизи, які вимагає суд. "Не всі експертизи погоджуються з доводами слідчих, що у висловлюваннях тих чи інших політиків містяться ознаки злочинів. Есперти кажуть, що це оціночні судження", - зазначив голова СБУ.

Також Валентин Наливайченко повідомив, що по відношенню до мера Харкова Геннадія Кернеса станом на сьогодні рішення суду немає. "Служба безпеки його затримала, привезла до суду, але доказової бази було недостатньо і суд рішення про арешт не ухвалив. Це означає, що має бути продовжено слідчу роботу і збір доказів", - підкреслив Наливайченко.

Нагадаємо, Геннадія Кернеса звинувачують у викраденні, катуванні та погрозах вбивством.

Водночас, Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Печерського районного суду про арешт і заставу 3,7 млн гривень для екс-голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова за підозрою у сприянні прийняттю "диктаторських законів" 16 січня 2014 року