В Україні немає політичної сили, зацікавленої у вбивстві Калашникова та Бузини, - радник Авакова

Радник міністра внутрішніх справ Станіслав Речинський пояснив, чому екс-регіонала Олега Калашникова та журналіста Олеся Бузину не можна вважати політичними фігурами

Про це він сказав у ефірі "Вечірнього телеекспресу".

"Ані Калашников, ані Бузина не були політиками. Калашников був давно народним депутатом, а потім був таким собі "заробітчанином", який заробляв гроші організацією платних мітингів, масовок, в тому числі зборами тітушек для "Антимайдану". Відносно Калашникова, до вбивства Бузини, найбільш імовірним припущенням був конфлікт на грунті фінансів, тому що у Калашникова подібні конфлікти вже були. У 2012 році на Троєщині з даху свого будинку був скинутий організатор платних мітингів, не буду називати прізвище, щоб не тривожити пам'ять. Він перед смертю встиг заявити, що його "кинув" на гроші Калашников за організацію платного мітингу проти Юлії Тимошенко. Це брудний бізнес, в якому фінансове шахрайство на всіх рівнях. До вбивства Бузини можна було говорити про фінансову версію. Зараз МВС не уповноважене надавати коментарі, тому що тривають слідчі дії на місці злочину, з гільзотекою, вивчається почерк, чи були ці злочини пов'язані або були різні виконавці. Висновки можна буде зробити через пару-трійку днів", - розповів Станіслав Речинський.

За словами радника міністра внутрішніх справ, в Україні немає жодної політичної сили, яка була б зацікавлена у вбивстві Калашникова та Бузини.

"Я підкреслю: ні Калашников, ні Бузина були політиками. Для Росії Бузина був відомий, тому що часто "світився" на російському телебаченні. Олесь - мій однокурсник, я знаю, що його публічна діяльність була засобом заробітку, а не якоюсь ідейною справою. Так, як він писав книгу про Тараса Шевченка, щоб "гепатіровать" оточуючих, так він і потім писав книгу, що ображає жінок. Потім численні бійки в ефірах - він не був політиком, він був скандальним журналістом. В Україні я не бачу жодної політичної сили, яка була б зацікавлена ​​в його вбивстві. Зараз вже очевидно, що для української політики - це не важливі люди були.", - наголосив Станіслав Речинський.

Нагадаємо, сьогодні був вбитий журналіст Олесь Бузина. Подробиці - за посиланням.

Вчора ж застрелили екс-регіонала Олега Калашникова. Хроніка події тут.