Обвинувачення проти мера Запоріжжя передали до суду

Прокуратура Запорізької області передала до Орджонікідзевського райсуду Запоріжжя обвинувальний акт стосовно міського голови Запоріжжя Олександра Сіна

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області, передає Еспресо.TV.

Кримінальне провадження проти Сіна порушено за ч. 1 ст. 172 Кримінального кодексу України (грубе порушення законодавства про працю).

"Досудовим розслідуванням встановлено, що в грудні минулого року мер міста уклав додаткові угоди і таким чином продовжив контракти із 19 керівниками комунальних закладів охорони здоров’я на три місяці", – йдеться у повідомленні.

Водночас у прокуратурі наголошують, що закон України "Основи законодавства України про охорону здоров'я" та відповідний порядок укладення контрактів, затверджений Кабміном, передбачають укладення трудових угод з керівниками комунальних лікарень на 3-5 років.

"Прокуратура області розпочала кримінальне провадження стосовно міського голови Запоріжжя в січні цього року. На час досудового розслідування слідчим суддею меру було обрано запобіжний захід у вигляді застави", – зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, на початку березня Орджонікідзевський районний суд погодився відпустити Сіна під заставу.