Макаревич заспівав нову антивоєнну пісню-відгук на сучасні події

Російські музиканти Андрій Макаревич та Олександр Зарецький випустили кліп на пісню "Ангел" про сучасні Росію та Україну

Відео з'явилося на YouTube, передає Еспресо.TV.

Автором музики і слів є Олександр Зарецький. Режисером кліпу виступив Роман Саульский.

"Ангел" – це нова спільна робота лідера гурту "Старий Приятель" Олександра Зарецького та легенди вітчизняного року Андрія Макаревича. За час існування пісенного жанру було створено величезну кількість антивоєнних творів. "Ангел" серед цих гімнів стоїть осібно, оскільки в цій пісні немає закликів закінчити війну, немає утопічної мрії про єдиний світі без релігій і країн, немає звернень до президентів.

"Ангел" з'явився на світ, як реакція на сьогоднішнє загострення напруги суспільства. Люди з величезною охотою діляться на своїх і чужих, віруючих і невіруючих, консерваторів і лібералів. Поділившись на групи, вони починають енергійно боротися один з одним. За цією боротьбою вони втрачають найважливіше: життя проходить повз.  – розповідає автор Олександр Зарецький. - Мені хотілося сказати: залиште агресію осторонь і просто любите один одного сьогодні, зараз. Встигніть сказати важливі слова своїм близьким, бо завтра буде вже пізно. Людина піде з цього світу, а ви будете шкодувати, що витрачали час і сили на порожні речі. Коли пісня народилася, я запропонував Андрію Макаревичу записати її разом. Це в якійсь мірі символічно, оскільки ми з Андрієм по-різному дивимося на деякі речі, що відбуваються навколо нас, але від цього не перестали любити і поважати один одного. Мене порадувало, що Андрій без зволікання погодився на запис і навіть представив її живцем на недавній презентації нового альбому "Старого Приятеля". Режисер Роман Саульский змонтував архівні студійні і концертні зйомки з військової кінохронікою і так ми домоглися того, щоб посил, закладений в пісню, в потрібному вигляді дійшов до слухачів. Сьогодні, 16 квітня, я отримав від Романа змонтований ролик, а слідом за цим побачив в новинах, що в Києві був убитий журналіст, письменник і телеведучий Олесь Бузина. Це жахливо. Хочеться вірити, що люди все-таки будуть жити в світі. Але для цього замість агресії, образи і злості потрібно поселити в своїй душі любов".