Написана за 2 дні до смерті книга редактора Charlie Hebdo з'явилася у продажу

Книга "Відкритий лист ісламофобським шахраям, які грають на руку расистам", присвячена праву критикувати будь-які релігії

Про це повідомляє Медуза, з посиланням на The New York Times. 

У Франції 16 квітня надійшла в продаж книга головного редактора сатиричного видання Charlie Hebdo Стефана Шарбонье, яку він закінчив за два дні до смерті. Книга називається "Відкритий лист ісламофобським шахраям, які грають на руку расистам". Вона присвячена праву критикувати будь-які релігії.

У книзі Шарбонье написав, що вважає ісламофобію небезпечною, а також звинуватив сучасні ЗМІ у створенні суспільного клімату, який привів до нападок на Charlie Hebdo через публікацію релігійних карикатур.

За його словами, це сталося тому, що ЗМІ вирішили, ніби публікація карикатур викличе гнів всіх мусульман точно так само, як викликало негативну реакцію невеликої кількості мусульманських організацій.

Книга на 120 сторінок не містить раніше неопублікованих карикатур.

"Проблема не в Корані або Біблії - нудних, безладних і погано написаних творах", - написав Шарбонье. Проблема в тих людях, каже він, які читають священні писання як інструкції до складання полиць з Ikea, - зазначають в Times.

Стефан Шарбонье був убитий 7 січня 2015 в результаті нападу на редакцію Charlie Hebdo в Парижі, що його скоїли брати Саїд і Шериф Куаші. Злочинці застрелили в редакції Charlie Hebdo 12 осіб, під час стрілянини вони вигукували ісламістські гасла.

Charlie Hebdo неодноразово публікувала карикатури на пророка Мухаммеда, які багато мусульман вважають образливими. Також видання публікувало сатиричні матеріали та карикатури на тему інший релігій.

Нагадаємо, що Charlie Hebdo у свіжому номері присвятив один розворот президенту Росії Володимиру Путіну