Керівництво США не поїде на парад до Путіна через агресію до Україну

Американські високопосадовці прийняли рішення не відвідувати Росію на День перемоги через агресію на сході України

Про це повідомила офіційний представник Держдепартаменту США Марі Харф, передає Еспресо.TV з посиланням на видання "Коммерсантъ".

Вона зазначила, що від візиту в Москву "незалежно від США" відмовились кілька європейських союзників Америки, тому Вашингтон "порадив би іншим країнам враховувати це при прийнятті рішень".

"Існує ряд способів, яким чином люди по всьому світу відзначатимуть річницю перемоги у Європі. У Вашингтоні 8 травня буде повітряний парад. Я думаю, в деяких європейських столицях також будуть відзначати цей день", - заявила Марі Харф.

Раніше Харф повідомила, що на параді на честь 70-річчя перемоги 9 травня в Москві Америку представлятиме посол у Росії Джон Теффт.

"Ми, безумовно, шануємо жертви, принесені тими, хто боровся з нацизмом у Другій світовій війні, в тому числі мільйонів росіян, також принесли свою жертву, - сказала Марі Харф.- Але, розглядаючи питання про наш представництві, ми взяли до уваги триваючі порушення Росією суверенітету України".

Нагадаємо, глави провідних країн світу відмовилися брати участь в урочистостях у Москві з нагоди Дня перемоги.

Запрошення прийняли 32 лідери, серед них переважають президенти і прем’єри країн Азії і пострадянського простору. Про готовність приїхати в Москву 9 травня заявив і президент Греції.