Україна хоче пригрозити кредиторам дефолтом "Укрексімбанку", - FT

Україна в п'ятницю планує попередити власників облігацій державного "Укрексімбанку", що банк оголосить дефолт за своїми облігаціями, якщо кредитори не погодяться на відстрочку виплат за цими зобов'язаннями

Про це повідомляє The Financial Times з посиланням на свої джерела, передає Еспресо.TV.

Міністр фінансів України Наталія Яресько, яка знаходиться зараз у Вашингтоні на сесії Міжнародного валютного фонду, може заявити, що 3-місячна відстрочка з погашення паперів "Укрексімбанку" є критично важливою для загальної угоди з реструктуризації єврооблігацій України.

Досягненню угоди з власниками паперів "Укрексімбанку" заважає невелика група інвесторів, які розраховують на повне і своєчасне погашення облігацій. У підсумку банку не вдалося отримати раніше в квітні згоди більшості кредиторів на розстрочку. Нове і останнє голосування пройде 27 квітня. Цього ж дня за графіком має бути здійснено погашення паперів банку на суму в $750 млн.

Україна до червня повинна досягти загальної угоди з власниками єврооблігацій країни, включаючи зобов'язання міста Києва та ряду державних банків і компаній, про реструктуризацію боргу, що є умовою виділення їй чергового траншу кредиту Міжнародного валютного фонду. Повномасштабні переговори України з приватними кредиторами, однак, реально поки так і не почалися.