Україна назвала умови для демілітаризації Широкиного

Представники української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) здійснили чергову робочу поїздку до населеного пункту Широкине, Донецької області

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Міноборони України.

"У ході тристоронньої робочої зустрічі заступнику керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александру Хугу було доведено основні положення пропозицій української частини СЦКК щодо демілітаризації Широкиного", - йдеться у повідомленні. 

Українська сторона наголосила, що готова забезпечити демілітаризацію відповідної зони за умови дотримання повного припинення вогню протягом визначеного часу. Серед іншого, це надасть змогу розгорнути постійно діючий пункт спостереження

"Крім того, було обговорено пропозицію української частини СЦКК про встановлення у цьому населеному пункті веб-камер. Це дозволило би СММ ОБСЄ більш ефективно здійснювати контроль за припиненням вогню", - розповіли в міноборони.

В повідомленні зазначено, що українська сторона робить усе можливе для забезпечення виконання Мінських домовленостей з метою мирного врегулювання ситуації на території окремих районів Донецької та Луганської областей.