Під Іловайськом загинуло 459 українських військових, - головний військовий прокурор

Під Іловайськом загинуло 459 військових, 478 поранено і завдано збитків на 70 млн грн

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на інтерв’ю головного військового прокурора Анатолія Матіоса виданню "Цензор.НЕТ".

"З моменту останнього озвучування на сьогоднішній день слідством підтверджена, шляхом отримання документальних матеріалів, загибель під Іловайськом 459 людей, поранення 478 і також нанесення матеріальної шкоди, шляхом втрати бойової техніки, на суму понад 70 мільйонів гривень", - зазначив військовий прокурор.

За словами Матіоса, найбільшою проблемою в розслідуванні трагедії під Іловайськом є допит військовослужбовців добровольчих батальйонів, що відмовляються без наказу давати свідчення.

"Багатьох військовослужбовців батальйону "Азов" ми досі не змогли допитати - вони відмовились, мотивуючи це забороною командира батальйону. Командир батальйону "Азов" Білецький жодного разу не допитаний. Крім того залишилось декілька досить знакових процесуальних дій, які потрібно було виконати, але з різних обставин, ми їх не можемо виконати. Потрібно допитати чотирьох осіб, свідчення яких є надзвичайно важливі для кінцевої кваліфікації тих обставин, тих подій, що відбувалися. Експертиза, фактично, закінчена по Іловайську, але не підписана", - додав Матіос.

Нагадаємо, що українські військові увійшли в Іловайськ 18 серпня. 27 серпня бойовики "ДНР" повідомили про взяття Іловайська під свій контроль, а 28 серпня бойовики дозволили українським підрозділам покинути захоплене місто, але під час відступурозстріляли їх.

За словами комбату "Донбассу" Семенченко, під Іловайском загинули більше тисячі вояків. А в Міноборони України офіційно повідомили, що в боях під Іловайськом українська армія втратила 107 військових.