Російських військових, які брали участь в окупації України , запросили на парад Перемоги в Москві

Військові частини, які воювали на боці терористів, візьмуть участі у параді в столиці Росії 9 травня

Про це заявив начальник Генерального штабу Збройних сил України генерал-полковник Віктор Муженко, інформує Еспресо.TV із посиланням на прес-службу Міністерства оборони.

"Деякі військові частини, що брали участь в окупації України - 98-ю і 106-ю повітряно-десантні дивізії - планується залучити до участі у військовому параді 9 травня в Москві", - зауважив він.

Окрім того, Муженко наголосив, що Генштаб має перелік частин, які воюють на боці терористів на Донбасі.

"У нас є перелік всіх російських військових частин, які зараз знаходяться в Україні, їх місця дислокації, кількість особового складу та наявного у них озброєння. Наприклад: 15-а окрема мотострілецька бригада 2-ї армії Центрального військового округу, 8-а окрема мотострілецька бригада, 331-й повітряно-десантний полк з Костроми 98-ї повітряно-десантної дивізії та інші", - сказав він.

Також Муженко наголосив, що Україна має підтверджені факти участі регулярних військ Російської Федерації, зокрема в боях в районі населених пунктів Чорнухине, Логвинове та Дебальцеве впродовж лютого цього року.

Як повідомлялося, нещодавно росіянин Дмитро Сапожніков, який називає себе командиром "відділення спецназу" терористичної "ДНР" заявив, що операцією під Дебальцевим керували російські генерали.