У лінії оборони Херсонщина планує задіяти дзоти Другої світової

Херсонщина готується до можливого нападу з Криму російських військ

Про це повідомив голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Путілов на виїзному засіданні Ради оборони Херсонської області, передає Укрінформ.

На Херсонщині задіють у лінії оборони від можливого нападу з Криму військ Російської Федерації розташовані на півострові Чонгар Генічеського району дзоти часів Другої світової війни. 

"З приводу дзотів. Дане завдання (щодо їх використання для захисту від можливого нападу військ Росії - ред.) ставив голова Генічеської райдержадміністрації. Сьогодні це питання розглядається. На сьогодні ми ще не отримали плану розміщення (на адмінкордоні з Кримом - ред.) укріплень. Сьогодні першочергове завдання - будівництво фортифікаційний споруд у Донецькій та Луганській областях. Ми знаходимось у другому етапі. І в цьому плані будуть враховані також і дані дзоти", - сказав Путілов.

Згідно з оприлюдненою на засіданні Ради оборони інформацією, на півострові Чонгар Генічеського району розташовані з часів Другої світової війни 12 дзотів, придатних для використання у лінії оборони.