Агентство S&P знизило рейтинг "Приватбанку" Коломойського

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's переглянуло довгостроковий кредитний рейтинг підконтрольного найбагатшому українцю Ігорю Коломойському "ПриватБанку" до CCC- з CCC

Таке рішення аналітики агентства прийняли після пониження 10 квітня довгострокового рейтингу України до СС з ССС-. Цей показник говорить про дуже високу схильність кредитних ризиків, пише Еспресо.TV із посиланням на depo.ua.

"Наслідки суверенного дефолту непередбачувані, але ми вважаємо, що вони можуть бути дуже серйозними для фінансового профілю будь-якого комерційного банку в Україні, навіть такого сильного в місцевому контексті, як "ПриватБанк", - пояснили в S&P.

Агентство в той же час підтвердило короткостроковий рейтинг "ПриватБанку" С.

Аналітики пояснили, що реструктуризація зовнішнього боргу збільшує невизначеність щодо можливості "ПриватБанку" погасити свій випуск єврооблігацій на $200 млн з погашенням у вересні 2015 повністю і вчасно. Загрози додає те, що Україна може оголосити дефолт за деякими суверенних зобов'язаннях.

Тим не менш, агентство вказало, що всупереч девальвації гривні достатність капіталу "ПриватБанку" раніше відповідає нацстандартами бухгалтерського обліку - мінімальним вимогам в 10%.