"Армії потрібні очі": З'явилася символічна соціальна реклама приладів нічного бачення для бійців АТО

Гаслом соціальної реклами стала фраза: "Неможливо виграти війну наосліп"

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Вже більше року волонтерська організація "Повернись живим" допомагає українській армії, оснащуючи військовослужбовців приладами нічного бачення. За час роботи волонтери закупили 340 тепловізорів, на сьогодні такий прилад коштує від $2800 до $3100.

Тепер волонтери створили ролик "Армії потрібні очі", який підкреслює важливість наявності приборів нічного бачення у наших військових. Адже без них "як без очей". Саме тому всі військовослужбовці зображені з зав’язаними очима, що підкреслює безпорадність солдата, коли він не бачить ворога.

Координатор проекту "Повернись живим", ідеолог рекламної кампанії "Армії потрібні очі" Віталій Дейнега зауважив, що зйомки відбувались безкоштовно, за підтримки Генерального штабу АТО та Збройних Сил України: "В зйомках ролику взяли участь велика кількість людей, нам оплатили все, навіть бензин, ні копійки волонтерських грошей ми не витратили. Нам дуже допомагав Генеральний штаб АТО, студії, які змогли влаштувати зйомки. Ми дуже вдячні телеканалам, які погодились абсолютно безкоштовно транслювати відеоролик. Зокрема, Еспресо.TV, "5 канал", "24", "Тоніс", "Громадське.ТБ", "1+1", "М1", ролик вже транслюється безкоштовно.

Віталій підкреслив, що, якби це була реклама продуктів харчування, вартість ролика склала б приблизно 80 тисяч доларів. Проте, цей ролик знятий безкоштовно, починаючи з героїв та гримерів, закінчуючи набоями для зброї та бензином.

Рекламний ролик знімали протягом двох днів на території військового аеродрому та на полігоні. Завдяки Генеральному штабу АТО у режисерів був повний доступ до техніки та локацій. "90% солдат у кадрі – справжні, більшість з яких володіють реальним бойовим досвідом", - наголосив Олексій Новіков, креативний директор студії "AGAMA communications", автор ідеї відеоролика.

Оскільки учасниками зйомок стали військовослужбовці, які беруть участь у АТО, вони допомогли режисерам відтворити обстановку наближену до реальності.