Руслана в Німеччині отримала премію за внесок у дотримання прав людини

У Кельні українську співачку та громадську активістку відзначили за внесок у дотримання прав людини, мир та повагу до інших культур

Про це Руслана написала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Еспресо.TV.

Руслана Лижичко отримала премію імені Льва Копелева. Також були відзначені українець Євген Захаров та росіяни Едуард Успенський і Андрій Макаревич. Руслану відзначили за внесок у дотримання прав людини, мири та повагу до інших культур.

"У мене в руках диплом, який мені разом з іншими лауреатами сьогодні на сцені у Кельні вручив Фріц Пляйтгейн, Голова правління Форуму ім. Лева Копелева. Це було дуже символічно – 2 українці та 2 росіянина були відзначені Премією ім. Лева Копелева. Лев Копелев був активним учасником правозахисного руху, підтримував "Празьку весну" й польську "Солідарність", боровся за свободу Вацлава Гавела. Нагороду якраз і було вручено за внесок у боротьбу за дотримання прав людини, мир та за повагу до інших культур. Поруч зі мною на сцені стояв Едуард Успенський. Не приїхав, але отримав диплом Андрій Макаревич. І був Євген Захаров, наш легендарний правозахисник", - написала Руслана.

На думку артистки, ці дипломи руйнують стіни ненависті та війни, які так активно будуються агресорами нового часу.

На Церемонії був присутній Голова Європейського Парламенту Мартін Шульц. Під час вступного слова він особливо відзначив Україну, наголосив на тому, що Україні потрібно допомагати, а також зазначив, що Європа з Україною.

"Я виступаю на різних майданчиках і в різних ролях, але в якій би ролі я не виступала, у якому би форматі не говорила про Україну, я бачу і вдячна за те, що Україну люблять, підтримують і дуже сподіваються на нашу перемогу. Тому вкінці своєї промови я недаремно наголосила, що мрію у найближчому майбутньому сказати: "Війна! Ти програла!" – додала Руслана.

Після нагородження Руслана заспівала пісню "Ніч яка місячна".