СБУ затримала диверсанта, який планував теракти у Дніпропетровську

Контррозвідка СБУ затримала озброєного бойовика незаконного формування "Восток", який збирав у Дніпропетровську розвіддані про стратегічні об’єкти, готуючи теракти та диверсії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу СБУ.

"Мешканець Дніпропетровська, 1977 р.н., з весни минулого року був розвідником і сапером незаконного збройного формування "Восток" терористичної організації т.зв. "ДНР". Певний час бойовик брав участь у диверсійних акціях у складі терористичної групи "Меч"  ватажка Бєзлєра", - йдеться у повідомленні.

 

Диверсант прибув до Дніпропетровська для підготовки терактів і диверсій для дестабілізації ситуації в регіоні. Він готував нові диверсійні групи, був у них інструктором з мінно-підривної роботи.

"Зловмисник мав незаконно зібрати інформацію про зведення інженерних ліній оборони і захисних споруд, а також відомості про охорону мостів, шляхопроводів та інших стратегічних об'єктів інфраструктури", - повідомили в СБУ.

У результаті спецоперації співробітники СБУ затримали зловмисника невдовзі після його появи у місті. Під час затримання при ньому було три бойові гранати та пістолет.

У рамках досудового слідства ст. 263 Кримінального кодексу України перевіряється можлива причетність затриманого до низки диверсій на залізниці. Зокрема до вибуху під час слідування вантажного потягу на перегоні "Демурине-Просяна" Донецької залізниці та до закладення саморобного вибухового пристрою на залізничному перегоні у березні ц.р.

Нагадаємо, днями СБУ знешкодила диверсійно-розвідувальну групу, яка хотіла пдіривати залізницю в Дніпропетровській області.