Вбивства в Ємені штовхнули нафтові ціни вгору. Brent - $64,22 за барель

Світові ціни на нафту зростають у понеділок на тлі зростання напруженості ситуації в Ємені

Вартість червневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent росла на 1,21% - до $64,22 за барель. Ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднімалася на 1,49% -  $56,57 долара за барель, передає ПРАЙМ.

Близько 100 людей загинули в неділю на півдні Ємену в боях між шиїтськими повстанцями-хусит і прихильниками чинного президента Абд Раббо Мансура Хаді, повідомили місцеві ЗМІ. Зазначалося, що найбільш запеклі зіткнення відбулися в районі міста Ед-Даліа.

Операція "Буря рішучості" сил арабської коаліції з ліквідації з повітря угруповань бойовиків-хусит почалася в кінці березня. ООН днями висловила побоювання у зв'язку з положенням мирних громадян в Ємені в сформованих важких умовах. За даними гуманітарних організацій, населення гостро потребує в продуктах харчування, медикаментах і паливі. У результаті конфлікту в Ємені внутрішніми переселенцями стали до 150 тис людей.

Позитивний вплив на ціни на "чорне золото" також надають п'ятничні дані американської нафтогазової компанії Baker Hughes. Так, число бурових установок в США за тиждень, що завершився 17 квітня, зменшилася на 34 одиниці, або на 3,44%, - до 954 одиниць. У річному вираженні показник впав на 47,8%.

"Ескалація конфліктів в Ємені, падіння числа бурових установок і слабкі дані по запасах в США призвели до того, що ціни демонструють значне зростання", - заявив агентству France Presse глава нафтового і газового сектора Азіатсько-Тихоокеанського регіону компанії EY Санджів Гупта.