До глави люстраційного департаменту Мін'юсту прийшли з обшуком (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

У директора департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяни Козаченко проводиться обшук

Про це сама Козаченко повідомила на своїй сторінці у Facebook, передає Еспресо.TV.

"У мене обшук. Ламають двері. Головне слідче управління, Володимирська", – написала вона. 

"У Діми Сомова, свого зама, теж", - зазначено в коментарі. 

Пізніше в коментарі Еспресо.TV Козаченко зазначила, що її адвокатам не повідомили, кому доручено провести обшук

Керівник департаменту Мін'юсту припускає, що це може бути спробою тиску. 

Журналіст Денис Бігус повідомив на своїй сторінці у Facebook, що обшук у Козаченко може бути пов'язаний із заступницею начальника київської Державної фіскальної служби Ганною Ігнатенко.

"Пам'ятаєте підроблений лист Мін'юсту в ДФС (Державну фіскальну службу, – Ред.), щоб врятувати від люстрації заступника начальника київської ДФС Ганну Ігнатенко? Саме Козаченко розкрила цю аферу. Ось тепер, з розмов присутніх, з цієї справи у самій Козаченко і обшук", – наголосив Бігус. 

Міністр юстиції України Павло Петренко раніше писав на своїй сторінці у Facebook про історію з Ігнатенко.

"У ході люстраційної перевірки Громадська люстраційна рада зробила запит до ДФС щодо низки посадовців та пані Ігнатенко зокрема. У відповіді керівництво фіскальної служби послалось на нібито "роз'яснення" Міністерства юстиції від 13 лютого 2015 року, де йшлось про незастосування норм законодавства до цієї громадянки. Ми зробили до них запит, щоб вони надали це роз'яснення. І факсом нам надіслали дуже дивний документ. Якби не ця відповідь, то історія не знала б своїх "героїв".

У ЗМІ його вже охрестили "індульгенцією", оскільки в ньому йдеться про увільнення Г. Ігнатенко від люстраційної перевірки і взагалі від дії закону "Про очищення влади". Однак історія полягає в тому, що 13 лютого 2015 року Мінюст не видавав листа з таким номером (Г-2687), більше того, не міг день у день відреагувати на такого роду запит, оскільки він потребує детальної перевірки. Відтак можемо стверджувати, що це банальна фальсифікація", – зазначив Петренко. 

За інформацією журналіста Дмитра Гнапи, ухвалу про обшук у Козаченко виніс Печерський суд.

"Ухвалу про обшук в Козаченко виніс вгадайте який суд? Правильно, Печерський. Суддя Юлія Фаркош, колишня помічниця скандально відомого "ментівського" судді Глиняного", – написав він у Facebook. 

Радник глави Служби безпеки України Маркіян Лубківський повідомив у Facebook, що СБУ не проводить обшуків у Козаченко.

"Шановні друзі, у зв'язку з численними запитами від вас та ЗМІ з приводу обшуків у Тетяни Козаченко хочу повідомити, що СБУ ані у неї, ані у її заступників обшуків не проводить", – зазначив він. 

Козаченко повідомила Еспресо.TV, що станом на 11:00 обшук у її помешканні так і не розпочався – всі чекають на слідчого. 

При цьому глава люстраційного комітету Мін'юсту припускає, що історія з Ганною Ігнатенко лише привід вилучити документи, які містять конкретні прізвища посадовців, що підпадають під дію закону про люстрацію.

Прес-служба Міністерства внутрішніх справ України повідомила, що обшук у Козаченко проводиться за фактом підроблення листа від Мін'юсту щодо нерозповсюдження на одного з посадовців Головного управління Державної фіскальної служби у Києві закону про люстрацію. 

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив у себе на Facebook, що міліція прийшла з обшуками ще до шести посадовців департаменту з люстрації Міністерства юстиції України. 

Після обшуку з кабінету Козаченко вилучено жорсткий диск та всі документи, які стосуються листа, підписаного заступником міністра юстиції Наталією Севостьяновою.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України провела обшуки і вилучила документацію у колишнього голови "Укрзалізниці" Бориса Остапюка.