Рятувальники завершили збирання уламків на місці катастрофи Airbus A320

Рятувальники завершили збирання уламків літака Airbus A320 авіакомпанії Germanwings, що розбився 24 березня у французьких Альпах

Про це повідомляє "РИА Новости" з посиланням на газету Le Monde, передає Еспресо.TV.

Збір уламків літака в місці аварії, доступ до яких був утруднений для рятувальників і пошукачів, розпочався 9 квітня. До 15 квітня з місця катастрофи було зібрано 35 тонн уламків – 80% від загального обсягу.

Уламки літака розміром від декількох квадратних сантиметрів до декількох квадратних метрів були розсіяні по площі близько 1,5 га. Всі виявлені уламки складувалися в ангарі неподалік від місця падіння літака.

В даний час на місці аварії повинна початися процедура очищення території від забруднення – на момент аварії в літаку перебувало близько чотирьох тонн авіаційного палива, а також 95 літрів мастил та інших паливно-мастильних матеріалів.

"Існують технології, які дозволяють нам очистити землю, воду і флору, але важливо зрозуміти, як це зробити найкращим чином", – наводить газета слова представника авіакомпанії Карстена Хернига.

Нагадаємо, Airbus A320 авіакомпанії Germanwings, який прямував з Барселони в Дюссельдорф, розбився 24 березня у важкодоступному районі Альп на південному сході Франції.

У катастрофі загинули 150 осіб, більшість – громадяни Німеччини та Іспанії.

Запис з виявлених "чорних скриньок" вказує на те, що катастрофа стала результатом навмисних дій другого пілота – громадянина Німеччини Андреаса Любіца. Він замкнув кабіну, щоб не пустити назад командира екіпажу, який вийшов, і поставив у бортовий комп'ютер команду на зниження, після чого літак врізався в гору.