СБУ працює з поштовими операторами, щоб попередити пересилання зброї

Зброю і боєприпаси для ймовірного скоєння терактів приходять поштою із зони АТО

Про це під час засідання комісії з надзвичайних ситуацій заявив перший заступник глави СБУ Василь Грицак, повідомляє Еспресо.TV.

"Багато зброї і боєприпасів, які можуть бути використані для вчинення терористичних актів, у тому числі на замовлення, приходить із зони АТО", - наголосив Грицак.

"Хотів би особливо відзначити наших операторів "Нову пошту", "Гюнсел", "Ін-Тайм". Тільки за останній місяць оперативними групами СБУ у районі АТО виявлено та вилучено автоматів Калашникова АК-47 і АК-74 - 13 штук, які намагалися переслати поштою, вогнеметів МРГ - 2, РПГ-5, снайперську гвинтівку Драгунова - 1, пістолет МП - 2, 24 гранати, 7 кг тротилу, 3 кг пластиду, мінометна міна 82 мм - 10, протитанкових хв - 6, протипіхотна міна - 1, СІП - 1, вибухові пристрої - 8", - зазначив він. 

Заступник глави СБУ повідомив, що відомство проводить роботу з листоношами та інформує про нормативну базу, яка регламентує порядок відправлення посилок із зони АТО.

Нагадаємо, глава МВС Аваков сьогодні повідомив. що для забезпечення безпеки в місцях масового скупчення людей під час травневих святкових заходів організовано патрулювання. В середньому на добу буде залучено 2000 автопатрулів та 3400 піших нарядів, 100 службових собак.