Соболєв про обшук у Козаченко: ГПУ намагається зірвати люстрацію

Обшуки у голови департаменту з люстрації Міністерства юстиції України Тетяни Козаченко та її заступника Дмитра Димова свідчать про те, що Генпрокуратура намагається завадити проведенню люстрації

Про це заявив з трибуни Верховної Ради голова антикорупційного комітету Єгор Соболєв, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Зараз відбувається обшук у двох адвокатів Майдану – Тетяни Козаченко та Дмитра Димова. Це люди, яких переконали після багатьох дискусій піти у державну владу і зайнятись люстрацією. Я думаю, що обшуки – це дуже гарна картинка до люстрації, що відбувається у країні", – сказав нардеп.

Від імені фракції "Самопоміч" він наголосив, що "важливо зупинити реванш, який намагається провести Генпрокуратура за допомогою несвідомих представників влади".

Соболєв закликав керівництво країни не допустити кроків назад у питанні люстрації.

Нагадаємо, сьогодні вранці Козаченко повідомила, що до неї прийшли з обшуком.

Прес-служба Міністерства внутрішніх справ України повідомила, що обшук у Козаченко проводиться за фактом підроблення листа від Мін'юсту щодо нерозповсюдження на одного з посадовців Головного управління Державної фіскальної служби у Києві закону про люстрацію.