У червні шахи можуть внести до програми Олімпійських ігор

Президент Міжнародної шахової федерації (FIDE) Кірсан Ілюмжинов 19 червня обговорить з главою Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томасом Бахом включення шахів в програму зимових Олімпійських ігор

Про це заявив помічник президента FIDE Берік Балгабай, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

"Вже минулого року на сесії МОК обговорювалося питання включення шахів в програму зимових Олімпійських ігор. Цього року Кірсан Миколайович (Ілюмжинов) 19 червня зустрінеться з главою МОК Томасом Бахом і ми знову обговоримо це питання", - сказав Балгабай.

За його словами, Національні олімпійські комітети (НОК), шахові федерації різних країн, особливо - де теплий клімат, постійно висловлюють свою зацікавленість у включенні в програму зимових Ігор. Багато НОКів послали відповідні листи в МОК. Вони пропонують доповнити Олімпійську хартію, і, поставивши кому, дозволити брати участь в Олімпіадах інтелектуальним іграм.

"У найбільш представницьких зимових Іграх брало участь 88 країн - минулого року в Сочі. У шаховій ж олімпіаді беруть участь 170 країн! Уявляєте, наскільки може підвищитися інтерес до зимових Олімпійських ігор тільки завдяки включенню шахів в їхню програму", - запевняє Балгабай.