У Криму ФСБ арештувала оператора кримськотатарського телеканалу

Ескендера Небієва, який нічого не порушував, відвезли додому для обшуку, арештували та доставили в СІЗО

Про це повідомив журналіст Айдер Муждабаєв на своїй сторінці у Facebook, передає Еспресо.TV .

Серед співробітників ATR розпочалися арешти. Як стало відомо вчора тільки близько опівночі, у понеділок, 20 квітня, близько 16 години, у Сімферополі був затриманий оператор кримськотатарського телеканалу ATR Ескендер Небієв. "Ескендер нічого не порушував - він займався своєю звичайною роботою, знімав в місті відео для майбутнього документального фільму. Тим не менш, його затримали і відвезли додому: як виявилося - для обшуку. Також, за даними керівництва ATR (вони попередні, оскільки офіційно ніхто не повідомляє подробиць), були проведені обшуки в будинках родичів Ескендера", - написав Муждабаєв.

Небієва заарештовано й привезено до СІЗО. У нього забрали всі телефони. Повідомили про арешт керівництву ATR тільки о 23:00. Зараз Ескендер перебуває у слідчому ізоляторі на вул. Франка, 44. "Слідство веде Слідчий комітет Росії - за так званою "справою 26 лютого" (того дня 2014 року, коли Крим перебував ще в юрисдикції України, у Сімферополі пройшов масовий мітинг кримських татар та проросійських сил)", - зауважив журналіст.

Звинувачень для Ескендера немає, тож Айдер Муждабаєв упевнений, що їх сфабрикують "за лекалами 1937 року".

"Я розцінюю арешт Ескендера Небієва як новий етап переслідувань кримських татар. Інші співробітники телеканалу вже не мають ілюзій щодо того, що відбувається - вони також чекають обшуків і арештів", - додав журналіст.