У Росії створили "список Нємцова" - Кисельов на першому місці

До списку ввійшли 8 осіб - керівники і журналісти російських телеканалів

Про це розповів Михайло Касьянов, передає Еспресо.TV із посиланням на "РБК".

"У четвер я буду у Вашингтоні, ми будемо обговорювати з Конгресом США "список Нємцова", - людей, які, на наш погляд, є пропагандистами і через засоби масової інформації розпалювали ненависть у суспільстві. Зокрема, вони розпалювали ненависть до Бориса Нємцова, де-факто цькували його і підбурювали до розправи над ним", - сказав він і додав, що вимагає заборони в'їзд цих діячів у США, а також заморозити їх активи.

Серед тих, проти кого пропонується ввести санкції, потрапили журналісти Дмитро Кисельов, Володимир Соловйов, Аркадій Мамонтов, Андрій Караулов і Костянтин Сьомін, гендиректори телеканалів Володимир Кулістіков і Олег Добродєєв, а також депутат Держдуми Олексій Пушков, який також є тележурналістом.

Їм пропонується заборонити в'їзд до США і заморозити їх активи у країні.

За словами Касьянова, пізніше буде готовий більш широкий список журналістів, які займаються "пропагандою насильства та нетерпимості" у країні.

Список підготували співголова РПР-ПАРНАС Михайло Касьянов і член федеральної політради партії Володимир Кара-Мурза.

Нагадаємо, співголова РПР-ПАРНАС Борис Нємцов був убитий в ніч на 28 лютого на Великому Москворецькому мосту. Кілер вистрелив у нього кілька разів і зник з місця злочину на автомобілі ZAZ Сhance сірого кольору.

Потерпілими у справі про вбивство політика були визнані четверо його дітей.

За словами адвоката сім'ї Нємцова, організатори вбивства російського опозиціонера знаходяться у Чечні.