В ООН назвали точну кількість мігрантів, які потонули у Середземному морі

В Управлінні Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) підтвердили, що в ніч на 19 квітня в Середземному морі затонуло судно і уточнили відомості про жертви катастрофи

Про це повідомляє Центр новин ООН, пише Еспресо.TV.

За даними, отриманими від тих, хто вижив, на ньому було приблизно 850 мігрантів, у тому числі багато дітей. Врятувалися лише 28 осіб, 27 з яких доставлені на італійське узбережжя в місто Катанія на Сицилії, а один - госпіталізований.

Прес-секретар УВКБ Адріан Едвардс повідомив, що серед пасажирів - 350 громадян Еритреї, а також вихідці з Сирії, Сомалі, Сьєрра-Леоне, Малі, Сенегалу, Гамбії, Кот-д'Івуару та Ефіопії.

У Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ) підкреслили, що останнім часом трагедії в Середземному море почастішали, а загибель людей набула величезних масштабів. Але, незважаючи на це, багато біженців і мігрантів у пошуках безпеки і роботи продовжують вдаватися до послуг організованої мережі контрабандистів, які обіцяють забезпечити їх переправлення до берегів Європи. На такий крок знедолених штовхають конфлікти, бідність, економічна і політична нестабільність.

Читайте також: На затонулому судні з емігрантами могло бути до 900 осіб та 50 дітей.