В столиці Ємена літаки розбомбили ракетне сховище терористів, загинули 38 людей (ВІДЕО)

Повітряні сили арабської коаліції завдали авіаудар по військовій базі повстанців поблизу Сани – столиці Ємена. В результаті бомбардування загинули місцеві жителі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

20 квітня ВВС союзних уряду Ємена країн нанесли повітряний удар, що призвів до великих втрат серед мирного населення.

Заявлено, що в столиці країни, Сані, вдалось знищити військову базу з ракетами класу Scud, що знаходилась під контролем терористів-хуситів.

В той же час видання The Daily Star повідомляє, що після нальоту загинули більше 38 людей, серед яких журналіст телеканалу Al-Yemen Al-Yawm, та ще 538 отримали поранення.

Читайте також: Як араби вчать Європу боротися з Путіним

Нагадаємо, що в Ємені вже понад чотирьох тижні триває протистояння кількох сунітських держав Перської затоки на чолі з Саудівською Аравією проти повстанців Хуті, що захопили більшу частину невеликої країни.

Єменське шиїтське угруповання "Ансар-Аллах", більше відоме як Хуті за іменем його ватажка Абдель-Маліка аль-Хуті, діє ще з 2004 року. Останнім часом воно різко розширило захоплені ним території, змусивши уряд країни до втечі. Нині воно контролює західну, густо населену третину Ємену зі столицею Саною і друге найбільше містом Аден.

Читайте також: Наслідки авіаційного удару по столиці Ємену (ФОТОРЕПОРТАЖ)