Європейський суд із прав людини визнав Росію винною у вбивстві 18-річного хлопця

Згідно з вердиктом суду Росія порушила другу статтю Європейської конвенції про права людини

Зміст

Про це інформує Еспресо.TV із посиланням на "Ua.krymr.com"

"Росію визнали винною у смерті громадянина Молдови внаслідок пострілу російського військового-"миротворця" 2012 року", - йдеться у повідомленні.

Суд зобов'язав Росію сплатити родині загиблого Вадима Пісаря 25 тисяч євро відшкодування і ще майже п'ять тисяч 600 євро судових витрат.

Окрім того, суд визнав порушення з боку Росії в тому, що вона відмовила батькам убитого хлопця у статусі потерпілих під час перебігу свого розслідування.

Трагічний випадок стався 1 січня 2012 року, коли 18-річний Вадим Пісар із друзями їздили зі свого села до сусіднього міста й назад. Їхній шлях лежав мостом через Дністер, який розташований неподалік межі з самопроголошеним 1990 року сепаратистським регіоном Молдови Придністров’ям.

Пасар не зупинив авто на контрольно-пропускному пункті. Російський сержант спочатку дав попереджувальні постріли в повітря, а потім убив парубка.

Нагадаємо, на території невизнаного Придністров'я дислоковані частини 14-ї російської армії, а на військових складах в селі Колбасна Рибницького району зберігається понад 20 тисяч тонн боєприпасів (авіабомби, снаряди, міни та гранати).

Нещодавно генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав Росію вивести війська з території Придністровського регіону.

Міністр оборони Молдови Віорел Чиботару заявив, що Молдова повинна готуватися до загрози гібридної війни – тактики, яку застосувала Росія для захоплення частин території України.