Французькі інвестори візьмуть участь у приватизації українських стратегічних об'єктів

Президент Петро Порошенко повідомив, що домовився з французькою стороною про проведення експертизи приватизації в Україні

Про це він заявив у Парижі, передає Еспресо.TV із посиланням на "Укрінформ".

"Окремо ми проговорили про важливі аспекти двосторонньої співпраці. Досягнуто домовленості про те, що ми будемо використовувати експертизу французького бюро у контексті проведення більш якісної, більш прозорої і ефективної приватизації за всю історію України", - сказав він.

За словами президента, офіційні делегації також домовилися про участь французьких інвесторів у приватизації найбільших стратегічних об'єктів у галузі енергетики, транспорту, інфраструктури, переробної промисловості.

"Немає жодних сумнівів, що присутність  потужних інвесторів з Франції лише сприятиме зміцненню наших інтересів", - наголосив він.

Зазначимо, що в українському уряді нещодавно заявили, що в цьому році не буде проводитися приватизація великих підприємств.

Крім того, сторони обговорили співпрацю у галузі публічної служби.

"Перший етап обміну досвідом щодо якого ми сьогодні домовилися, думаю, розпочнеться 13 травня (дата візиту до Франції прем'єр-міністра України, - Ред.)", - зазначив президент.

За словами Порошенка, питання управління державною власністю через механізми, які запропоновала французька сторона, що гарантують найбільшу прозорість, найбільшу ефективність і некорупційність, також було предметом дискусії під час зустрічі глав держав за участю міністрів.

Окремо, Порошенко відзначив військово-технічне співробітництво з Францією, уникнувши уточнюючих запитань на цю чутливу тему.

"Додаткових подробиць не буде. Проблем з Францією у цій галузі в нас немає. Усі домовленості у нас виконуються", - заявив він.

Зокрема, раніше він сказав, що "не просив і не проситиме летальну зброю у Франції".