Назад в СРСР: Нардепи хочуть націоналізувати АТБ, щоб створити "мережу соціальних магазинів"

Одна з авторів законопроекту про націоналізацію магазинів АТБ пояснила, чому вони хочуть це зробити

Про це у своєму Facebook написала одна з авторів законопроекту Ірина Суслова, передає Еспресо.TV.

"Законопроект передбачає примусове відчуження на користь держави майна торгівельної мережі "АТБ" за умови попереднього та повного відшкодування його вартості", - написала вона.

Депутатка пояснює, що до єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості щодо "фінансування тероризму власником мережі "АТБ" Буткевичем Г. В. За інформацією спецслужб, співвласником мережі супермаркетів "АТБ" є відомий російський олігарх Костянтин Малафєєв, який, згідно з публікаціями у ЗМІ, здійснює фінансову підтримку ДНР та ЛНР".

"Мережа "АТБ" без перешкод працює на окупованих територіях та продовжує отримувати прибутки. Суспільна необхідність націоналізації майна мережі "АТБ" зумовлена небезпекою фінансування тероризму", - уточнює Суслова.

Ще депутатака вважає, що націоналізація дозволить створити на базі державного сектору економіки загальнонаціональну мережу соціальних магазинів з доступними цінами.

Раніше повідомлялося, що народні депутати зареєстрували законопроект "Про націоналізацію майна торгівельної мережі АТБ".