Президент Ємену вже готовий повернутися до країни

Президент Ємену Абд Раббо Мансур Хаді, який на даний момент перебуває в Саудівській Аравії, заявив про своє швидке повернення на батьківщину

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

"Ми скоро повернемося в Аден і Сану", – підкреслив Хаді.

Він також додав, що залишив країну у "вкрай небезпечних умовах, викликаних тривалою агресією з боку шиїтських повстанців-хуситів за підтримки Ірану".

За словами єменського президента, повстанці-хусити домовилися з екс-президентом Алі Абдаллою Салехом про спільне правління в Ємені під керівництвом Ірану. "Хусити і озброєні прихильники Салеха провели провокаційні військові маневри поблизу кордону із Саудівською Аравією", – наголосив Хаді.

Також президент Ємену висловив свою надію на відновлення миру в країні. "Починається другий етап, "Відродження надії" для відновлення безпеки і відновлення єменської армії. Ми повернемося до продовження політичного шляху після того, як покінчимо з тими, хто здійснив переворот", – сказав Хаді.

Раніше коаліція арабських країн заявила про завершення військової операції "Буря рішучості" на території Ємену і до переходу до нової операції "Відновлення надії", яка зосередиться на внутрішній безпеці та антитерористичних заходах у цій країні.