"ДНР" та "ЛНР" крутять голлівудські фільми українською

На дві "народні республіки" працює всього 4 кінотеатри

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Еспресо.TV.

У Державному агентстві України з питань кіно кажуть, що у показі фільмів у Донецьку та Луганську немає нічого протизаконного. 

Кількість кінотеатрів від початку російської агресії значно зменшилась.  Нині в кожній з цих так званих республік діють по два кінотеатри. Інші або зупинили роботу чи взагалі вивезли обладнання. В касах кінотеатрів Донецька та Луганська відвідувачам радять не бронювати квитки заздалегідь, бо людей приходить небагато. Є ризик, що фільм не покажуть, якщо прийде менше п’яти глядачів. Інакше не окупляться витрати на електрику, розповіли виданню касири. При цьому квитки у кіно можна придбати або за гривні, або рублі. Відвідування вечірнього сеансу обійдеться глядачеві у 50 гривень, або 100 російських рублів.

Луганський кінотеатр «Луч» анонсує з 23 квітня прем’єру американського фільму "Форсаж". Мова дублювання – українська. Схожа ситуація і у донецькому кінотеатрі "Зірочка". Там теж подивитись голлівудське кіно можна лише українською. Проте розрахуватись за квиток можна і російськими грошима.