АТБ хоче забрати недоторканності Ляшка, Парасюка та Гаврилюка за спробу націоналізації

Корпорація АТБ буде звертатися у відповідні українські та міжнародні судові інстанції з позовами про захист честі, гідності та ділової репутації через ініціативу депутатів Верховної Ради націоналізувати майно мережі

Про це повідомляє "ЛIГАБiзнесIнформ" із посиланням на прес-службу компанії, передає Еспресо.TV.

Компанія також хоче ініціювати позбавлення авторів документа депутатської недоторканності у встановленому чинним законодавством порядку.

"Аргументація цього документа, який нібито спрямований на недопущення фінансування тероризму та незаконних збройних формувань, є на 100% такою, яка не відповідає дійсності", – йдеться в повідомленні компанії.

В АТБ заявили, що не існує жодних достовірних фактів, що свідчать про причетність компанії або її окремих працівників до будь-яких дій, які суперечать принципам національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України.

"Більше того, корпорація АТБ є стороною, що постраждала в результаті терористичної діяльності окремих угруповань на сході України. Так, в зоні АТО незаконні збройні формування кримінальним способом відібрали у корпорації понад 150 магазинів і складську нерухомість", – повідомляє мережа.

Раніше повідомлялося, що народні депутати зареєстрували законопроект "Про націоналізацію майна торгівельної мережі АТБ"

Одна з авторів законопроекту Ірина Суслова пояснила, що законопроект передбачає примусове відчуження на користь держави майна торгівельної мережі "АТБ" за умови попереднього та повного відшкодування його вартості.

За інформацією Суслової, до єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості щодо фінансування тероризму власником мережі "АТБ".