Google запускає сервіс, який допоможе завжди бути онлайн

Американська корпорація Google оголосила по запуск віртуального оператора, який буде автоматично підключати мобільний пристрій до будь-якої точки доступу, яка дозволяє знайти найбільш швидке з'єднання з інтернетом

Про це повідомляється на сайті корпорації, передає Еспресо.TV.

Проект, представлений Google, називається Project Fi. Партнерами компанії з розвитку проекту стали мобільні мережі Sprint Nextel і T-Mobile, які будуть передавати дані користувачів Project Fi. Крім того, Google має намір залучити до співпраці інших операторів зв'язку. 

Згідно з проектом, у разі виходу телефону із зони покриття Wi-Fi користувач зможе продовжити голосовий зв'язок або за допомогою месенджерів, зберігаючи високу якість зв'язку. Крім того, Project Fi передбачає використання номера абонента на декількох гаджетах одночасно, включаючи смартфони, планшети та ноутбуки.

Послуга перший час буде доступна для власників телефонів Nexus 6 у США. Для її підключення користувач повинен заплатити $20 на місяць за базовий пакет послуг і ще $10 за 1 Гб передачі стільникових даних при доступі в інтернет у США і за кордоном. При цьому у разі переплати за трафік сума буде повертатися на рахунок абонента у відповідності з тією кількістю даних, яку було передано протягом місяця. 

Читайте також: Google придумав, як уберегти користувачів соцмереж від спойлерів

Після оприлюднення Project Fi акції Google під час торгів 22 квітня виросли в ціні на 1,2%.

Google розробляв цей проект протягом останніх двох років. У компанії очікують, що власний бездротовий сервіс для смартфонів дозволить їй збільшити число користувачів операційної системи Android, а також відкриє нові можливості розміщення реклами.