Глава Міжнародної федерації тенісу таки визнав Крим українською територією

Франческо Річчі-Бітті спростував слова, які йому "приписали" російські ЗМІ

Про це інформує  Еспресо.TV із посиланням на прес-службу Міжнародної федерації тенісу.

"Я спростовую вислови, які мені приписало російське інформаційне агентство ИТАР-ТАСС в середу. Теніс –індивідуальний вид спорту, кримські гравці вільні представляти будь-яку країну, власником паспорта якої вони є. У командних змаганнях ITF є додаткові критерії відбору в збірні, які чітко прописані в правилах. Я вважаю, що спорт не може ігнорувати політичні обставини, але спорт не можна використовувати в політичних цілях», – заявив Франческо Річчі-Бітті.

Як повідомлялося, напередодні російське інформаційне агентство ИТАР-ТАСС розповсюдило нібито слова президента Міжнародної федерації тенісу Франческо Річчі-Бітті про те, що Крим - російська територія.

"Крим – це частина Росії. Кримські тенісисти можуть без проблем виступати за збірну Росії чи представляти її на різних турнірах. Я не бачу тут проблеми", – йшлося у повідомленні агентства.

Пізніше президент Федерації тенісу України Сергій Лагур направив офіційного листа особисто президенту Міжнародної федерації тенісу з проханням пояснити його слова.