Коаліція поновила обстріли терористів у Ємені

Бойові літаки коаліції під проводом Саудівської Аравії поновили в середу, 22 квітня, повітряні удари по повстанцях із угруповання Хуті в Ємені через лічені години після оголошення про кінець воєнної кампанії проти них

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Радіо Свобода".

Коментуючи ці нові удари, посол Саудівської Аравії у США Адель аль-Джубейр попередив, що в разі будь-яких "агресивних рухів" повстанців на такі їхні дії настане відповідь.

За повідомленнями, удари поблизу міста Таїза, третього за величиною в Ємені, були завдані після того, як повстанці захопили там військову базу урядових військ.

Бої тривали і у другому найбільшому місті Адені й деінде на решті території Ємену.

Повстанці, зі свого боку, засудили повітряні удари й заявили, що коаліція має припинити їх, і це є передумовою мирних переговорів під егідою ООН.

Нагадаємо, у вівторок, 21 квітня, Саудівська Аравія заявила, що воєнна кампанія коаліції десяти сунітських арабських держав під проводом Ер-Ріяда проти повстанців-шиїтів із угруповання Хуті в Ємені завершена, бо досягла визначеної воєнної мети.

Низка держав на чолі із Саудівською Аравією з 27 березня завдавала повітряних ударів по позиціях повстанців для підтримки уряду Ємену.

В Ємені шиїтське угруповання "Ансар-Аллах", більше відоме як Хуті за іменем його ватажка Абдель-Маліка аль-Хуті, що воює проти влади ще з 2004 року, останнім часом різко розширило захоплені ним території, змусивши уряд країни до втечі. Нині воно контролює західну, густо населену третину Ємену зі столицею Саною. Урядові країни нині підконтрольні переважно території в центрі й на сході країни, що їх значною мірою складають пустелі.