На Техас посипався град розміром з куряче яйце (ВІДЕО)

Вже кілька днів поспіль в Америці бушує шторм. Негода принесла з собою кілька торнадо та величезний град, що наробив немало лиха у штаті Техас

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на видання Nbc News.

У західному Техасі від міста Лаббок до Х’юстона простяглась величезна чорна хмара, навіть у Чілдрессі та Далласі штормові вітри швидкістю 70 миль на годину наробили чимало шкоди.

Фото: twitter.com/FoxMariaMolina

Найбільше постраждало невеличке містечко Оствелл, де в середу випав величезний град, розмір якого можна порівняти з курячим яйцем. Льодові кулі знищили кілька будинків, розбивши вікна та зруйнувавши дахи. Також аномально великий град порвав лінії електропередач.

На східному узбережжі Америки потужні грози наблизились до Нью-Йорка, Нью-Джерсі і Коннектикута. Це призвело до того, що  довелось терміново посадити у Бостоні літак з Парижа до Ньюарку. Через сильну турбулентність кілька пасажирів отримали незначні травми.

Станом на 23 квітня близько 2 тисяч людей залишаються без електроенергії в північній частині Луїзіани, майже 100 будинків огорнула темряві в Міссісіпі, ще 72 – без електрики в південній частині штату Арканзас.

Американські синоптики попереджають, що квітневий шторм продовжиться ще кілька днів.

У Чилі також стихіне лихо – 22 квітня прокинувся вулкан Кальбуко. Через загрозу для життя, понад 4 тисячі місцевих евакуйовано.