Чеський друг Путіна Земан мріє про вступ Росії в ЄС

Президент Чеської Республіки дав ексклюзивне інтерв'ю російській редакції “Радіо Прага”, під час якого зачепив політичну ситуацію в Європі та Україні

Повідомляє Radio Praha, передає Еспресо.TV.

Президень Чеської Республіки Мілош Земан у вівторок, 21 квітня під час інтерв'ю на "Радіо Прага" відповів на питання про своє ставлення до історії, політичної ситуації в Європі та Україні, російської економіки та багато іншого. 

“В довгостроковому майбутньому Російська Федерація буде членом Євросоюзу. Якщо вам не подобається, думайте, що Євросоюз вступає в Російську Федерацію. Це моя довгострокова мрія”, - заявив Мілош Земан, який відомий своєю лояльною політикою щодо Росії.

Що ж стосується України, президент зазначив, що він за повне виконання Мінських домовленостей, що включає децентралізацію України, та повний контроль над кордоном з Росією.

“Ті, хто не розуміють, що в Україні громадянська війна, помиляються. Врешті-решт, в Мінську між собою розмовляють дві сторони: українці з українцями. Я хочу, щоб в Україні був мир, щоб ця війна припинилась”, - додав президент.

Нагадаємо, що президент Чехії Мілош Земан не буде присутній 9 травня на військовому параді в Москві.